We’ve updated our Terms of Use to reflect our new entity name and address. You can review the changes here.
We’ve updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Perdut e Amat

by Quico Tretze

supported by
ednas
ednas thumbnail
ednas love the music..and this beautiful language Favorite track: En un lloc.
/
 • Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

  Si compres el disc a través d'aquí, a part de la descàrrega digital t'enviarem la còpia física del disc a casa.

  També t'arribaran 4 imatges amb l'art cover del disc com a regal!

  Agraït!
  Purchasable with gift card

    €10 EUR  or more

   

1.
Vine amb mi 03:25
Saltes per tots els balcons buscant raons amb el teu carmí, que no et deixa tocar fons quan et respons èbria de vi. I crides que estan plens de pols tots els llençols del teu desig, com fulles mortes dins d’un pou que són el brou que et fa existir. I ara em dius que tot s’hi val si al final junts hem d’anar a... dormir. I te’n rius del que et fa mal tirant la sal damunt del seu... destí. Deixa-ho fluir i vine amb mi! Cantes, balles i a bastons generes sons per resseguir, per un bell torracollons que escriu cançons cada matí. Despertant tots els Mussols que viuen sols del teu desig, com allò que sempre et cou i no té fi... I te’n rius del que et fa mal tirant la sal damunt del seu... destí. I sempre em dius que tot s’hi val si al final junts hem d’anar a... dormir. I te’n rius del que et fa mal tirant la sal damunt del seu... destí. I sempre em dius que tot s’hi val si al final junts hem d’anar a... dormir. Deixa-ho fluir i vine amb mi!
2.
Tot s’ha acabat, ens hem abandonat, ja no hi ha mirades... de foc. Tot s’ha acabat, tu m’has abandonat enmig d’una guerra... de pors. Tot s’ha acabat, jo t’he abandonat seguint una lluna que ara ho deixa... tot fosc. Una llum que... s’ha fos. Però no sento pas que et deixi d’estimar, cada cop que penso que he de marxar. Oh, Amor! hem de continuar... Oh, Amor! ho hem d’intentar... Però tot s’ha acabat, ens vam abandonar, ja no hi ha mirades... de foc. I ara tot s’ha acabat, ens vam abandonar, i ja no ens queden ni somriures, ni plors, ni carabasses, ni flors, sols mirades... i pors.
3.
Saps? Jo ja era feliç Sense el pas en fals, Era tan feliç Que no escrivia... I dormia! Saps? Vam ser tan purs Que no vam poder Enfonsar els murs D’una vida Que ens han fet... A mida! Sols pensàvem que podíem cremar Ses mirades que vam cicatritzar. Sols estàvem i ens en vam oblidar Que sa vida Es creu trista I ens du a fer la mar. Saps... Que són hores mortes El que em persegueix... Saps... Que no sé què dir-te Quan no hi ets... Saps? Vam estar tan perduts Que ens vam enamorar Oblidant els vençuts Que ens volaven I amb el vent... Ens xiulaven. Sols pensàvem que podíem cremar Ses mirades que vam cicatritzar. Sols estàvem i ens en vam oblidar Que sa vida Es creu trista I ens du a fer la mar.
4.
Cada cop que et veig venir a cada mot que dius de mi hi veig un infern que em fa patir. És per això que aixeco el vol i m’atrapes amb el dol de les desventures amb l’alcohol. A la vora d’un camí ple de flors de romaní perdo el teu perfum i em vull morir. I no sento pas l’udol de qui diu que tant em vol ara que tot just s’ha post el sol. I ja no canto amb tu perquè m’espantes... tirant-me pols I ara et canto a tu per dir-te adéu ara que em vols... Però de vegades aquest amor tan infinit només porta errades que ens atrapen dins d’un llit. I em dius ‘no paris’ que ara no ho vols I em dius ‘no paris’ que ara no ho vols Però ja no canto amb tu perquè m’espantes... tirant-me pols I ara et canto a tu per dir-te adéu ara que em vols... Ara que em vols... Ara que em dols... Tu ara em vols!
5.
El temps t'ha descobert que no hi ha portes són ombres de la nit que dansen tortes. El temps t'ha demostrat que et falten forces... per seguir lluitant amb el botxí a qui res no importes. I et fa embogir volent morir i et fa sentir que no n'hi ha prou... amb tu... que tot ho dones quan t'abraones contra aquest mur. Amb tu... que ara no hi sents que ara no vens per dir que tot et fa embogir volent morir i et fa envellir a dins d'un pou... On no hi sents si has d'existir si has de morir de por si has de seguir el teu cor. On no hi tens cap sentiment cap mà que et llevi el plor cap trobador que et fa embogir volent morir i et fa tenyir tot el que és nou.
6.
Tu has aparegut aquesta nit caminant amb les puntetes del teu cos i has posat el cap sobre el meu pit encenent el foc que duc al cor. És una tensió que em fa embogir cada cop que et puc acariciar, buscant les respostes de l’ahir amb el que no oblidaré demà. I amb els teus llavis a dos dits de mi em costa sentir-me segur. Si he de caure o he de seguir donant tot el que et vols endur. Acariciant el teu conjur, desdibuixant el meu futur. Les belles danses que tu em fas ballar m’ensenyen que he de respirar seguint els ritmes del teu bategar ara que m’he de despertar. I amb els teus llavis a dos dits de mi em costa sentir-me segur. Si he de caure o he de seguir donant tot el que et vols endur. I amb els teus llavis creuant-se pel camí em costa sentir-me segur. Veient-te caure amb tot el que em vols dir sabent que ja t’ho pots endur. Acariciant el teu futur, tot dibuixant el meu perjur. Acariciant el teu conjur, desdibuixant el meu futur.
7.
Els dits es van polint a cada brot que hom no ha esporgat, mentre el fred s’ha despertat, les mans es van endurint. Les borrasses a tot volt són paranys que hom ha plantat, intentant no perdre el traç de les que volen tocar el sòl. I a l’hora d’esmorzar... Volem pa amb oli, pa amb oli volem, si no ens en donen... No collirem! Els troncs d’arbres mil•lenaris que hom ha de trepar per collir el millor fruit del menjar mediterrani. Aquells sacs a vora el mur plens d’olives que hom a estimat, són el gran petit tresor que al molí ens hem d’endur. Així a l’hora de dinar... Volem pa amb oli, pa amb oli volem, si no ens en donen... No menjarem! Ja la llum es va apagant i les forces que hom ha esgotat, es renoven d’aquell oli que del molí ha anat rajant. I a l’hora de sopar... Volem pa amb oli, pa amb oli volem, volem pa amb oli, pa amb oli volem, volem pa amb oli pa amb oli volem, Si no ens en donen... No callarem! Si no ens en donen... No callarem!
8.
En un lloc 03:35
En un lloc no lluny d’aquí Jo seuré al teu costat Encantat pels teus passos i per com mous els llavis El temps és essencial quan veig tremolar els meus dits portant el teu aroma un cafè a Itàlia. Parla’m a mi amb la mirada que el Rei David tenia al sostre del seu regne on tot home perd el seny. Porta’m lluny d’aquest món I agafa la corona Busca un lloc on bufi l’aire càlid, i el meu pit en serà el raser Carrusels al cel robí i tot el que es pot fer està a les teves mans salvar-me d’entre els condemnats Parla’m a mi amb la mirada que el Rei David tenia al sostre del seu regne on tot home perd el seny. I deixa’m anar sota aquesta estranya marea esclafant atrapat en la foscor fins que les cortines ens siguin la llar Ens rentem els pecats en aquest lloc, on tots sabem de la sang vessada en tantes guerres ja lluitades.
9.
Tu em vas ensenyar el que vol dir escoltar que amb amor i bondat et pots fer respectar L’avi i tu veu ser un exemple a seguir i ara que no hi sou Jo us ho voldria dir. La guerra i el destí et van endurir a tu que has vist morir els meus avantpassats Em mires fixament i em dius que te’n vas que acabes el camí ple d’heroïcitats. I ara et sento cada cop que veig el teu sofà. Els dies a l’Espelt que tant puc enyorar per tot l’amor que tu hi vas voler cuinar Enyoro el teu somrís quan em veies entrar i els teus ulls brillants quan em solies tapar. I ara sento que te’n vas i no et puc ajudar I ara sento que ja és tard que tu ja has decidit que és l’hora de marxar que és l’hora d’apagar aquest cos vell i cansat. I ara sento com t’apagues i estem al teu costat. I ara sento que te’n vas però jo et vull ajudar t’agafo fort la mà et miro fixament i et dic adéu. (final simulant respiracions finals abans de morir)
10.
Brot de llum 04:50
A les nits és quan no dormo moltes culpes, moltes pors, molts fantasmes que m’omplen el cap, i com seria el món? amor... si tots fóssim més lliures, si els sentits fossin reals en un cercle obscur, ple de frustracions que de ben petits ens han imposat, on el fracàs de molts és el triomf de pocs és la mort de tots. I jo busco... un brot de llum en aquesta claror de por en aquesta foscor d’amor en un món ple de fum, un brot de llum en aquesta claror d’amor que hem creat entre tu i jo. És de dia quan jo dormo per somniar que ens enfrontem a les culpes i els pecats que ens han atorgat en aquest cercle obscur ple de sancions, que ens té ofegats... i hem de treure el cap, amor... dir que no a tot i crear un esclat. I jo busco... un brot de llum en aquesta claror de por en aquesta foscor d’amor en un món ple de fum, un brot de llum en aquesta claror d’amor que hem creat entre tu i jo. Que hem creat entre tu i jo. Que hem creat entre tu i jo.
11.
Agraït 04:13
Quan ja no hi ha demà i tot s’apaga... Penso que em vas donar tot allò que em faltava a la vida que ara em crida a volar mar enllà. I no m’oblido d’aquell dia quan et dic que t’estic... Molt agraït per les hores viscudes. Molt agraït per l’amor indefens. Molt agraït per les guerres vençudes. Molt agraït pel rancor que no em tens i que em mereixo... Tot està dit a la nit, just abans d’entrar al llit. Són paraules que m’escalfen i em recorden que t’estic... Molt agraït per la vida rebuda. Molt agraït per l’amor que t’escric cada matí que m’aixeco, en pensar que et mereixo, a cada pas que m’ajudes a avançar pel camí... Quan ja no hi ha demà i tot s’apaga... Penso que t’he donat tot allò que et faltava.
12.
Citarum 04:19
Tanco els ulls amarats i sento el món embogir. Em fan tant mal les veritats que ningú ens vol dir... I tots dempeus serem hereus d’aquesta taca a l’oceà que avui no veus... potser demà. De cada núvol groc que veig a l’horitzó hi plou la mort, i a l’aigua de l’estany d’on ja no hi veu ningú un peix s’hi plany cridant que el món entra en un punt sense retorn... I tots dempeus en som hereus! I veig un riu que baixa ple de merda que tots hem llençat, i ens fa saber que l’hem matat. De cada foc al bosc que veig a l’horitzó hi neix la mort, i en el mar de quitrà on no hi passa la llum l’ocell s’hi mor cridant que el món entra en un punt sense retorn... I tots dempeus te’n fem hereu a tu! I tots dempeus te’n fem hereu a tu!
13.
La vida és curta per seure i preguntar qui farà el següent pas I a poc a poc t’enfonsarà sempre que vulguis demostrar No vull esperar tota una vida Teva o meva, teva o meva no em veus agafant-me al salvavides? al salvavides, al salvavides al salvavides, al salvavides Tu dius que jo no t’entenia jo penso no t’expressaves i et sento riure tan fort mentre pacientment espero la broma No vull esperar tota una vida Ni la teva, ni la meva no em veus agafant-me al salvavides? al salvavides, al salvavides al salvavides, a la vida... Break (instrumental): És un crim on tothom mor i tots hi estem posats en fila I es fa difícil escoltar el que ja hauríem de saber Podria aguantar tota una vida Teva o meva, teva o meva no em veus agafant-me al salvavides? al salvavides, al teu salvavides, a la teva vida, a la meva vida, a la vida...

about

"Perdut e Amat" és el meu primer disc, un disc molt personal que he anat escrivint els últims dos anys, un temps on he estat Perdut en molts sentits i on aquestes cançons m'han acompanyat i m'han guiat.

Totes les bases de les cançons han estat gravades tocant en directe a l'estudi amb grans músics que m'han acompanyat en aquest llarg viatge i als quals estic molt Agraït!!.

Perquè per trobar-te primer has d'estar Perdut...

credits

released November 13, 2015

Produït per Pau Sastre i Quico Tretze
Gravat per Pau Sastre al Dr. Studio i per Quico Tretze al Studio13
"En un lloc" gravada por Marcos Guerra al Palacio de la Riega de Gijón
"Citarum" gravada al meu Studio13
Mesclat per Pau Sastre
Masteritzat per David Batalla al Db Studio

Disseny: Quico Tretze
Artwork: Ricard Escura, Maria Pujol i Rosa Permanyer

license

all rights reserved

tags

about

Quico Tretze Igualada, Spain

contact / help

Contact Quico Tretze

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account

If you like Quico Tretze, you may also like: